Szolgáltatások

 • Kivehető fogpótlások

  Kivehető fogpótlásnak nevezzük azt a pótlást, amely a maradó fogakhoz és a nyálkahártya csont alapzatához oldható módon rögzül, így a páciens számára is könnyen eltávolítható. Kivehető fogpótlást (protézist) alkalmazunk abban az esetben, ha a hiányzó fogak száma, a meglévő fogak elhelyezkedése, állapota nem engedi a koronák vagy hidak rögzítését. Egy állcsont (alsó vagy felső) teljes fogatlansága esetén kizárólag a száj megmaradt anatómiai képletei segíthetnek a fogsor megfelelő rögzítésében, de az egyedileg leképezett csont és nyálkahártya formák még így is kielégítő rögzítést adhatnak egy kivehető fogpótlásnak. Amennyiben csak egy megmaradt fog is felhasználható a fogsor rögzítésére, úgy azt mindenképp javasolni szoktuk, ezáltal nagyban növelve a protézis stabilitását. A kivehető részleges fogsor (az ún. fémváz) a maradék pillér fogakhoz rögzítése kapcsokkal, rejtett (kívülről nem látható) elhorgonyzási eszközökkel, illetve a megmaradt fogakra teleszkóp koronák segítségével történik.

  • Műanyag fogsor

   kiterjedése lehet részleges mikor még rendelkezik a páciens a fogsor rögzítésére alkalmas fogakkal, vagy teljes mikor már nincs fogazat az állcsontban. Anyaga műanyag

  • Fémlemezes fogsor

   részleges lemezes fogpótlás esetén a szájban még található fog, amely(ek) nagymértékben megnövelik a fogpótlás stabilitását. A pótlások anyaga fém és műanyag kombinációja, ezért a mindennapi gyakorlatban fémlemezes fogpótlásoknak nevezzük. Előnyük, hogy a pótlás vékony, az alaplemez mérete csökkenthető, ezért a megszokási idő jelentősen lerövidül, kevésbé zavarja az ízérzékelést. A fogpótlás a maradó fogakhoz kapcsok segítségével kapcsolódhat.

  • Fogsor javítás

   műanyag fogsor törés, repedés helyreállítása.

  • Fogsor – fogpótlás

   műanyag fogsor letört, vagy hiányzó fog(ak) pótlása.

  • Fogsor alábélelés

   a fogatlan állcsont gerinc folyamatos leépülése, sorvadása miatt a fogsor elveszti stabilitását, és rés képződik a fogsor és az állcsont között. Ilyenkor a fogsor 1-2 évenkénti alábélelése válik szükségessé.

  • Fogsor tisztítás

   műanyag fogsor elszíneződéseinek megtisztítása. (fogkő eltávolítás)

Kivehető fogpótlás Kivehető fogpótlás
 • Rögzített fogpótlások

  Olyan fogművek, amelyek a lecsiszolt fogakra vagy az implantátumokra speciális ragasztóanyaggal, vagy csavarral kerülnek rögzítésre, s csak orvosi beavatkozással távolíthatók el. Koronát készítünk abban az esetben, ha egy fog olyan mértékben károsodott, hogy konzervatív úton (tömés, inlay) az eredeti funkció és az esztétikum már nem állítható helyre. Híd készítése esetén a foghiány melletti fog(ak) szolgálnak támasztékul a fogpótlás számára. A legtöbb rögzített fogpótlás rendelkezik egy fémvázzal, amely készülhet nemesfém (arany) vagy nem nemesfém ötvözetből, valamint titánból. A fémvázra kerül rá a leplezés anyagául szolgáló porcelán, amely különböző színárnyalatokban kerül forgalomba, így harmonizál a szájban elhelyezkedő saját fogak színével.

  • Koronahíd kerámiával

   a híd olyan rögzített fogpótlás, amely a hiányt pótló műfogakat cementezéssel a természetes fogakra, gyökerekre rögzítjük. A szájban csak annyi helyet foglal el, mint a természetes fogak. A leggyakrabban a fém-kerámia, úgynevezett porcelán hidakat alkalmazzák. Ezeknél a fogpótlásoknál egy, a fogakkal érintkező fémváz, és az erre égetett porcelán alkotja a hidat.

  • Koronahíd műanyaggal (fényre kötő kompozittal)

   anyaga fém és fényrekötő műanyag

  • Kombinált munkák (bredent)

   részleges fogpótlások korszerűbb típusa az úgynevezett kombinált fogpótlás. Egy rögzített hídpótlás és egy kivehető fogsor együtt egészíti ki a foghiányt. A mai kombinált munkák rögzített része egy fém-kerámia híd, melynek fém részén apró, mechanikus rögzítő elemek (patentok, csúsztatók) találhatók. Ezek a rejtett, láthatatlan elemek stabilizálják a pótlás kivehető részét, kényelmes, biztonságos, hatékony és esztétikus eredményt biztosítva. A fogpótlás fix része természetesen folyamatosan a szájban marad, a kivehető részt viszont napi rendszerességgel ki kell venni, meg kell tisztítani. Ezen pár perc kivételével viszont az is folyamatosan, éjjel-nappal a szájban kell, hogy legyen.

Rögzített fogpótlás
 

Bejelentkezés online

Ha szeretne időpontot kérni egy személyes találkozóra, vagy csak érdeklődni szeretne üzenetben a szolgáltatásainkról, akkor azt itt megteheti.

Tovább...

Kivehető fogpótlások

Kivehető fogpótlásnak nevezzük azt a pótlást, amely a maradó fogakhoz és a nyálkahártya csont alapzatához oldható módon rögzül, így a páciens számára is könnyen eltávolítható...

Tovább...

Rögzített fogpótlások

Olyan fogművek, amelyek a lecsiszolt fogakra vagy az implantátumokra speciális ragasztóanyaggal, vagy csavarral kerülnek rögzítésre, s csak orvosi beavatkozással távolíthatók el...

Tovább...